Doe-Het-Zelf-Coaching

Waarom?

Een rondvraag in mijn omgeving leert me dat het gros van de doe-het-zelvers het op zeker moment lastig krijgt. Zelf heb ik tijdens onze renovatie zwarte sneeuw gezien. Je staat er dan even alleen voor. Je hebt je vrienden en familie al lang niet meer gezien. Altijd maar bezig. Werken, keuzes maken, winkels bezoeken, bestellingen plaatsen, … En dat naast je job, je relatie en eventueel kinderen. Je zou voor minder de weg kwijt geraken.

En toch… Eens af (ok, het plaatsen van die laatste plinten is voor ‘ooit’) is de voldoening onmetelijk groot. Zelf (ver)bouwen is een krachtige levenservaring die door het toevoegen van coaching een krachtige leerervaring wordt. Voor jezelf en voor je relatie met anderen.

Wat is het doel?

(Ver)bouwen betekent voortdurend kleine en grote keuzes maken. Deze Renovatiecoaching helpt jullie beter afgewogen keuzes te maken. Vanuit mijn ervaring als bouwheer en coach kan ik vele vragen stellen die jullie helpt je bouwproject te structureren. Op die manier behouden jullie de controle. Enkele voorbeelden:

  • Waarom willen jullie het zelf doen? Heb je andere opties afgewogen?
  • Hoe kijkt jullie relatie tegen de renovatie-inspanning aan?
  • Welke keuzes maken jullie ten aanzien van een duurzamere wereld?
  • Wat bepaalt jullie keuze van een architect? En aannemer?
  • Hoe snel willen jullie voortgang boeken?
  • Op wie kan je beroep doen?
  • Wie ben jij? Doordouwer? Opgever? Samenwerker? Solo-dier? Wat doet tegenslag met jouw motivatie? Hoe heb jij conflict?
Wat doe ik?

Ik gebruik mijn kennis als teamcoach en individuele coach om jullie inzicht te geven in jezelf. Tegelijkertijd ontstaat er een concreet plan over het plan. Ik werkte op basis van mijn eigen ervaring een Doe-het-zelf-planningsmodel uit. Dit vormt de structuur voor de gesprekken.

Ik leer jullie kijken naar jullie bouwproject als een professionele projectmanager. Ik help jullie kiezen hoe jullie aan projectmanagement willen doen, en dit met aandacht voor zowel het zachte als het harde project management.

Ik stimuleer jullie om na te denken over welke inspanningen inzake duurzaam verbouwen voor jullie budget haalbaar zijn.

Wat doe ik niet?

Ik ben geen architect, noch vertegenwoordiger in bouwproducten of aannemer. Mijn professionele expertise bevindt zich niet op die domeinen. Al weet ik natuurlijk hoe je mortel maakt, wat pin de landes is, hoe thermowood wordt geproduceerd of hoe je met een verstekzaag werkt.

Praktisch

Mail, bel of WhatsApp me om een afspraak te maken. We starten met een intake

  • Coaching bij mij thuis: 1 euro/minuut incl. BTW. Het startgesprek duurt 1.5 à 2 uur. Hier komen de verschillende velden van het Doe-het-zelf-planmodel aan bod. Indien nodig, kunnen we daar in verdere gesprekken nog op ingaan of opvolging voorzien. Die keuze is aan jullie.
  • Coaching op jullie werf: 1 euro/minuut incl. BTW + transportkosten aan 0.35 euro/km of kost treinticket.